Veel gestelde vragen

Kan ik kiezen uit meerdere locaties? 

Vanaf november 2021 is locatie bewegingsstudio "Bij Lou" te Bilthoven erbij als massagepraktijk, naast locatie Utrecht.

Zie www.bijlou.nl


Ik wil een wellness behandeling kado doen aan mijn vriendin, past deze Thaise massage of een oliemassage hierbij?Jazeker, ze wordt ontvangen met thee en eventueel een voetenbadje, en ze zal twee uur lang in een sfeervolle ruimte vertoeven, gemasseerd worden dan wel in stilte of met een rustige achtergrondmuziek. Ontspannen en zonder stress zal ze weer vertrekken.
Ik ben 60+, kan ik dan gemasseerd worden?Uiteraard is het belangrijk om toestemming aan uw arts/fysiotherapeut of andere expert te vragen mocht u onder behandeling staan. Maar over het algemeen is een massage behandeling goed voor mind en body welke leeftijd u ook heeft. 

Ik wil actief Dansen en ik ben 50+, kan dat?
Pilateslessen en danslessen zijn uitstekend voor de oudere mens. De individuele aandacht in de kleine groepen is groot dus er worden zo nodig altijd alternatieve oefeningen aangeboden.

Ik heb een lichamelijke beperking, kan ik gemasseerd worden of lessen volgen?
In overleg met mij is dit zeer goed mogelijk. We maken een afspraak en we bespreken wat u nodig heeft  in een massage en/of les. In de nieuwe studio Bij Lou bieden we zelfs blokken lessen aan, speciaal gericht op specifieke diagnoses

Ik ben zwanger, kan ik gemasseerd worden of lessen volgen?
Les:Als je gewoon gezond bent, en je besproken hebt met je verloskundige of er bijzonderheden zijn, kan dit prima. Na de 4e maand worden de buikspieroefeningen aangepast, en doe je minder oefeningen op de rug, liever op de zij of anders. 

Massage passen we de houding voor je aan, de eerste 3 maanden zeer aangepast, na 6 maanden alleen mogelijk na overleg met je verloskundige.

Ik ben een man, kan ik gemasseerd worden of lessen volgen?
Thaise Yogamassage is een pittige massage, en de Ilan Lev Method geeft zoveel ruimte. Zeer geschikt voor mannen. Als specialiteit masseer ik prof. sporters en dansers, dus het maakt niet uit als je groot van postuur bent. Corps stability, Pilatesoefeningen zijn erg belangrijk ook voor mannen. Mannen hebben vaak ook zware fysieke beroepen of juist zittende beroepen waar klachten door ontstaan, Massages en Flowlessen werken preventief en helend, je ervaart weer ruimte en je kunt vrijer bewegen.

Ik ben niet lenig, kan ik gemasseerd worden of lessen volgen?
Yoga, yogamassage, Ilan lev method en Pilates & Dans zijn voor iedereen geschikt. Je werkt aan kracht, balans, flexibiliteit en weerstand. De Thaise massage werkt op de meridianen en hebben een direct effect op je energiehuishouding. Bij Ilan Lev is de beweging de ingang. Door regelmatig les te volgen en preventief en ontspannend gemasseerd te worden, onderhoud je je lichaam en blijf je gezond in het lijf en in het hoofd.

Ik heb een blessure, kan ik gemasseerd worden of lessen volgen?
Het is handig mij in te lichten over je blessure bij het maken van een afspraak. We kunnen dan overleggen wat wel kan en niet kan tijdens de massagebehandeling. Pilateslessen zijn meestal prima te doen, ook met een blessure, omdat de les op de mat plaatsvindt, en we kunnen aanpassen.

Ik vind het nooit leuk om gemasseerd te worden omdat ik dan mijn kleren uit moet doen, is dat hier anders? 
Ja dat is  hier heel anders.  Tijdens de Thaise Yogamassage en de Ilan Lev behandeling trek je een lekkere ruimzittende broek aan, t-shirt met lange mouwen en sokken. Tijdens de massage daalt je lichaamstemperatuur zelfs wat en lig je deels ook nog onder een lekker dekentje. Tijdens de oliemassages mag je ondergoed aanhouden, maar verder lig je onder een handdoek bedekt. Je mag echt 1 uur of 1,5 uur met je ogen dicht ontspannen.  Een kado!

 

 

Ankie Thuis
 Thaise yogamassage,  Ilan Lev Method, Dans & Pilates