Wat is Thaise Yogamassage?


Een massage is een geweldige manier om je lichaam en geest volledig te ontspannen, en even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en drukte. Een massage heeft een weldadige en verfrissende uitwerking, zowel fysiek als psychisch. Bij mij kun je zowel ontspanningsmassages als Therapeutische behandelingen ontvangen met of zonder gebruik van olie.

Thaise Yogamassage is geschikt voor alle leeftijden, man of vrouw, en je hoeft er niet lenig voor te zijn. Thaise Yogamassage wordt ook wel "yoga voor de luie mens" genoemd. De vorm is afgeleid van yogahoudingen waarbinnen behandeling plaatsvindt van energiebanen via diverse massagetechnieken. Dit maakt het tot een zeer complete massage, waarbij je energie weer beter in balans komt en je je na afloop "losser" en energieker voelt.


Waar komt deze methode vandaan?


Thaise massage is een bijzondere vorm van lichaamswerk. Meer dan 2,500 jaar geleden werd het geïntroduceerd in de tempels van Thailand, als onderdeel van de traditionele geneeskunde. Het is een 'stevige' massage, uitgevoerd op een mooie Thaise futon op de grond. De klassieke massage is zonder olie en met kleren aan, maar kan ook op verzoek met olie gegeven worden. Thaise Yogamassage heeft boeddhistische wortels. Deze komen tot uiting in meditatie en metta (liefdevolle aandacht en mededogen). Metta en meditatie zijn bij een behandeling net zo belangrijk als de massagetechnieken.

Meditatie geeft volledige aanwezigheid bij het moment en daarmee een goede afstemming. Metta opent het hart en zorgt voor mededogen en een liefdevolle aanraking. 

De meridianen, ofwel 'Sen-lijnen' van het lichaam worden bewerkt, zoals bij acupunctuur. Maar in plaats van naalden, worden de handpalmen, vingers, duimen, ellebogen en de voeten gebruikt. Traditionele Thaise massage is een lichaamsbehandeling, die acupressuur, reflexologie, yoga en de typische rekkingen en strekkingen integreren binnen een uitgekiend choreografisch spel tussen ontvanger en gever. In Thailand noemt men de massage ook wel "De Dans".

Hier liep ik stage in een Thais ziekenhuis.

Tok Sen

Tevens ben ik opgeleid in Tok Sen. Een eeuwenoude behandelmethode waarbij gebruik wordt gemaakt van een kleine houten hamer en een wig op de blokkades in de energiebanen op te heffen.


Wat is het effect van deze massage en Tok Sen?

 Traditionele Thaise massage opent het lichaam en brengt de belangrijkste spiergroepen in balans. Ze verhoogt de soepelheid en flexibiliteit van het lichaam en is daarom erg geschikt voor dansers, sportmensen, en andere fysiek zware beroepen. Ook mensen die werkzaam zijn in een vakgebied waarbij stress, veel zittend werk, en repetitieve bewegingen een grote factor zijn zullen heel veel baat hebben bij een behandeling. Het energiesysteem wordt in balans gebracht en vastzittende gewrichten worden los gemasseerd. Je ervaart letterlijk en figuurlijk ruimte om spanningen los te laten. 

 

Na een Thaise massage voel je rust in je hoofd en een lichaam dat stroomt van energie! Tijdens een Therapeutische Thaise behandeling werken we specifiek gericht op je klachten. Door middel van acupressuur en werken vanuit de 5 elementen uit de Chinese Geneeskunde is deze behandeling zeer effectief en pijn verlichtend. Ik kijk tevens naar je algehele fysieke gesteldheid, lichaamshouding en geef je adviezen en gerichte oefeningen mee naar huis.  


Hoe lang duurt een Thai massage en wat heb je nodig?

Een volledige traditionele massage duurt 90 minuten. Uiteraard is het ook mogelijk om een 60 minuten-massage of deelmassage te boeken. Kijk voor alle praktische informatie bij Tarieven.


HBO opleiding Thai Dee

In deze 3 jaar durende Thaise massage opleiding ligt de nadruk op de Royal Therapeutic Thai massage; de Koninklijke, Therapeutische Thaise massage. De Royal Therapeutic Thai massage die bij Thai Dee wordt geleerd, heeft veel aanzien in Thailand en wordt onder supervisie van het Ministerie van natuurgeneeskunde onderwezen en in ziekenhuizen toegepast bij allerhande klachten. een holistische benadering vormt de basis van waaruit wordt behandeld. Thai Dee is het enige opleidingsinstituut in Europa waar deze Therapeutische Thaise massage wordt onderwezen. 

Vervolgopleidingen Onspanningsmassage en Sport zijn in de afgelopen jaren hier aan toegevoegd.

Tirza Bottema,
Naphat Paesuwan (Kung),
Noam Tyroler,
Ralf Marzen. 

In 2015 heb ik mij tijdens een studiereis gespecialiseerd in Tok Sen. 

Allround masseur;  Ontspanningsmassages / sportmassage / klachtenbehandeling met olie op de massagetafel


Oliemassages op de tafel:

Je kunt bij mij ook een ontspanningsmassage met olie boeken, waarbij ik verschillende technieken zal combineren. Oosters en westers gaan daarbij hand in hand, en met de kennis van anatomie en fysiologie en het werken vanuit het hart zul je je herboren voelen.

Neem even contact op en we bespreken wat het beste voor je is. 


 


 

Ankie Thuis
 Thaise yogamassage,  Ilan Lev Method, Dans & Pilates