Massage bij kanker 

Wanneer de diagnose kanker is gesteld verandert er absoluut iets in je leven . Allereerst dat je de klap moet verwerken. Vaak krijg je daar de tijd niet voor, doordat de behandelingen gelijk van start gaan. Kanker is een ingrijpende ziekte. De behandelingen zoals chemokuren, hormoon- en/of bestralingstherapie nemen bezit van het lichaam en kunnen sporen achterlaten.

Massage biedt geen genezing maar werkt wel ondersteunend. Het is erg belangrijk om contact met het lichaam te houden. De massage is een liefdevolle en ontspannen aanraking. Naar aanleiding van de (internationaal erkende) opleiding die ik gevolgd heb ben ik bevoegd om verantwoorde, medisch onderbouwde massages te geven aan kankerpatiënten. Juist even geen medische aanraking, maar aanraking die prettig en ontspannend is. Aanraking met aandacht. De massage werkt niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk door. Het maakt niet uit in welke fase van het ziekteproces je je bevindt, of dat je al jaren klaar bent met behandelingen maar toch nog veel te verwerken hebt. Ik bied een luisterend oor en mijn handen geven even een ontspannend moment.

Na een uitgebreide anamnese die volledig in afstemming en overleg met cliënt wordt afgenomen, maak ik in overleg een massageplan. Er is volop ruimte en tijd voor wat er op dat moment ontstaat. De massage kan ook thuis gegeven worden, op bed, bank of tuinstoel.

Voor meer info over mijn opleiding, klik op Instituut Massage bij kankerIk  ben aangesloten bij het kwaliteitsregister Massage bij Kanker. Ik heb de specialisatieopleiding voor professionele massagetherapeuten gevold. Deze opleiding voldoet aan de internationale richtlijnen van de Society for Oncology massage in de VS. Bij massage bij kanker is het van groot belang dat ik als massagetherapeut weet wat ik doe. Door de ziekte en de behandelingen is het lichaam uit balans en massage mag deze balans niet verder verstoren. Dankzij kennis van de ziekte, de behandelingen en de bijwerkingen daarvan , kan ik de massage afstemmen op de lichamelijke en geestelijke conditie van een client met kanker. Ik geef binnen de beperkingen van de ziekte en de behandelingen, een optimale massage waardoor het lichaam niet verder uit balans raakt, maar juist ontspant.

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Ankie Thuis
 Thaise yogamassage,  Ilan Lev Method, Dans & Pilates